>
Anime Manga Personal

All time favorites: Anime & Manga

februarie 28, 2019 Raisa
 Aș vrea să încep acest articol prin a-mi cere scuze pentru lipsa de activitate, dar aceasta a fost datorată unor probleme cu gazda domeniului meu. Din păcate, adresa inițială a site-ului a fost ștearsă de către ei ( deși am plătit pentru ea ) și a trebuit să o schimb, așa că acum acest site va avea o adresă diferită.

Subiectul pe care doresc să îl abordez astăzi nu este unul tocmai comun sau pe placul tuturor. Vreau să vorbesc despre aceste celebre creații japoneze numite anime, care fac parte din viața mea încă de când eram micuță și care poate nu sunt tolerate de toată lumea. Aș vrea să lămuresc această umbră de îndoială din jurul lor și să vă prezint favoritele mele din acest domeniu.

  După cum probabil mulți dintre voi știți sau ați văzut, anime sunt niște desene animate, bazate pe benzi desenate numite manga, create ( în general ) de japonezi. Ce e drept, Netflix mai are câteva lucrări în acest domeniu, puține însă. Anime sunt prezente în viețile oamenilor din anii `40 și de atunci au din ce în ce mai mare succes, atingând o popularitate incredibilă în ultimii ani. Din discuțiile purtate cu alți oameni, am constatat că mulți consideră că anime și manga sunt pentru copii doar pentru că sunt animate, însă acest lucru este total greșit. Deși experiența mea cu aceste capodopere a început la o vârstă foarte fragedă, ea nu s-a oprit acolo și a continuat până în ziua de astăzi, ajungând să fie pentru mine mai mult decât niște simple animații/benzi desenate.

>
Book of the week Duminică Personal

Book of the week: Numele vântului de Patrick Rothfuss

februarie 24, 2019 Raisa
 După cum am anunțat și pe pagina de facebook a blogului, în fiecare duminică a săptămânii voi face o recenzie de carte. Am stabilit să citesc doar o carte pe săptămână, astfel încât să o pot savura așa cum vreau eu, fără să fiu presată de orar sau alte minuni care se ivesc din neant în viața mea.
  Cartea citită în această săptămână a fost ” Numele vântului ” / ” The name of the wind ” de Patrick Rothfuss. Această carte este un debut în genul fantasy pentru autor și deja este catalogată printre cele mai bune și bine vândute din acest gen, bucurându-se de un rating de 4,55 / 5 pe Goodreads, ceea ce este enorm de mult (am citit cărți foarte, foarte bune care nu aveau un asemenea rating ). De asemenea, am scris numele cărții și în română și în engleză aici pentru că am început-o în engleză, dar pentru că era foarte grea ( fantasy, normal, nu știu la ce mă așteptam ) , am continuat-o în română. Urmează povestea ei fascinantă scrisă prin ochii mei.

>
Motivation Personal Social trends

Motivația nu se împrumută

februarie 20, 2019 Raisa

ATENȚIE: Acest articol este o opinie și trebuie tratat ca atare!
Sunt o persoană realistă, sau cel puțin asta tind să cred. Îmi place să analizez fiecare lucru care se petrece în jurul meu, de aceea am să abordez astăzi o temă care îmi dă târcoale de ani buni. Nu am avut niciodată curajul necesar să încerc măcar să îmi spun părerea despre asta, pentru că e pretutindeni dar....citatele și videoclipurile motivaționale sunt overrated! Da, am scris-o. Și o să susțin această afirmație până când cineva cu o capacitate enormă de înțelegere o să îmi schimbe părerea.
  Nu aveam intenția să scriu despre ele aici dacă un anume videoclip nu mi-ar fi pus capac (înainte de examen). Totul a început când am descoperit această capodoperă numită ” How to waste your life and be miserable” , în care, un tip probabil FOARTE TRECUT PRIN VIAȚĂ și FOARTE FERICIT își sfătuiește publicul său cum să își facă viața mizerabilă (bineînețeles, cu substrat : psihologie inversă, tot tacâmul, ideea videoclipului fiind de fapt să te învețe el pe tine să fii fericit).
>
Be yourself Free Personal

Limita propriei persoane

februarie 16, 2019 Raisa
 Nu doresc să scriu o postare motivațională, pentru că niciodată nu mi-au plăcut indivizii care stau și vorbesc din spatele unui ecran, dându-ți sfaturi despre cum să îți trăiești mai bine viața, generalizând totul și zâmbind în urma profitului făcut de pe urma noastră.  Ce urmează să scriu este strict o părere personală, pe care am dobândit-o în urma unei mici ”analize” pe care am făcut-o, luându-mă în calcul pe mine și oamenii din jurul meu.
     Ați observat vreodată cât de greu este uneori să fim noi înșine? Cauzele sunt diverse: de la lipsa de idei, la frica de a nu fi arătat cu degetul pe stradă sau în grupul de prieteni cu care urmează să ieși în oraș. Este greu, dar poate nu ne-am gândit cât de esențial a devenit să rămânem noi ( și să fim cei mai buni avocați ai noștri) și de asemenea, cât de mult ar înflori totul în jurul nostru dacă am face acest lucru.
                                                                 
>
Blogging Începuturi

De ce am dorit să scriu ? ♡

februarie 14, 2019 Raisa

” Orice poveste își are locul într-un jurnal care nu este roz.”


 

   Totul a început pentru mine când am vrut să fiu liberă. Am vrut să fiu ascultată, pentru că oamenii văd în general doar o singură parte a unei  povești. Am vrut să fac ce îmi place, de aceea am ales să scriu.
   Mă numesc Raisa și am 20 de ani. Sunt în floarea vârstei, dar nu în floarea maturității. Cine mă cunoaște mai bine ar putea spune diverse lucruri despre mine, clasându-le după culori : de la alb, la negru. Sunt aici să spun nu numai povestea mea, ci a tuturor celor care se regăsesc în ea.

Formular de contact